Decoratieve wandafwerkingen

Er zijn diverse technieken om het uiterlijk van een muur (binnen en buiten) te verfraaien. Hieronder een beschrijving.

Colorwash
Bij een colorwash wordt een gesausde muur ‘gewassen’ met een spons of een doek met een andere kleur dan de muur, waardoor er een gewolkt effect ontstaat. Dit kan in allerlei kleuren en geeft een warm effect aan de muur.

Zandsteenimitatie
Zandsteenimitatie geeft uw muur het aanzicht van een rij zandstenen. Kan bijvoorbeeld toegepast worden bij tuinmuren om uw tuin een mediterraan tintje te geven.

Kalkverf
Kalkverf is een techiek waarbij gebruik gemaakt wordt van een watergedragen verf op basis van gebluste kalk. Hiermee krijgt u een wand met een mineraal mat uiterlijk. Eventueel kunnen decoratieve effecten verkregen worden door gebruik van diverse gereedschappen, zoals een borsteleffect of een patiné-effect.

Tadelakt
Dit is een waterafstotende kalkpleister die zowel binnen als buiten verwerkt kan worden. Het is een eeuwenoude techniek die veel voorkomt in Noord-Afrika. De uitstraling is na polijsting glanzend.

Novastuc
Dit is een decoratieve pleister op basis van kalk en acryladditieven. Het kan op veel manieren gebruikt worden, van klassiek tot modern, van een matte zijdeglans tot hoogglans.